Running
April 22, 2022
5 min read

The Positive Effects of Running on Mental Health

Author
Marc Fassaert

Wie regelmatig loopt heeft het vast en zeker zelf al ervaren, dat ongeacht hoe je jezelf ervoor voelt, bewegen maakt je gelukkiger.    In een studie van 2006 vonden onderzoekers dat zelfs een eenvoudige vorm van sporten, zoals een korte wandeling reeds de gemoedstoestand van iemand die ernstig depressief is kan verbeteren.  

Bij verschillende en diepgaandere studies kon men zelfs vaststellen dat het effect zelfs enige tijd na het sporten aan bleef houden.  In het beloningsdeel van de hersenen zag men aanpassingen, vergelijkbaar met het gebruik van drugs.  Laat dit vooral geen motivatie zijn om drugs te gebruiken, maar vooral om te starten met lopen! 

Buiten het feit dat lopen je gelukkiger maakt, helpt het ook als je wilt afvallen.    Je botten en gewrichten worden versterkt, vermindert de risico’s op kanker en worden er gezonde levensjaren toegevoegd aan je leven.

Wie nog niet overtuigd is van het positieve effect van lopen op je leven kan in het filmpje de getuigenis van Sean Hayes terugvinden. 

Keep Running, Stay Healthy!

Written by
Marc Fassaert
Founder & Coach

We’re on a mission to empower people to transform their ideas and desires into reality. We’re looking for passionate individuals with a love for life and desire to find their own mission.

Ready to join The Team? Not convinced yet?
We love a challenge.