11111.png
 

FM TEAM IS

FM TEAM is een gespecialiseerde, door de stad Antwerpen erkende, sportclub voor mensen die vanuit hun ambitie of gezondheidsoverwegingen aan hun doelstellingen willen werken door middel van een gepersonaliseerde en medisch verantwoorde aanpak. Onze doelgroep zijn beginnende of ervaren atleten, zwemmers, lopers en/of triatleten die hun techniek en trainingsaanpak willen verbeteren of onderhouden ten einde het maximale uit hun inspanning te halen.

Visie: FM TEAM is ervan overtuigd dat enkel een lange termijn visie en een persoonlijk trainingsparcours de leden in staat stelt de best mogelijke resultaten te behalen. Wij beperken daarom de ledeninstroom om iedereen maximaal te kunnen begeleiden. Onze aanpak is voor iedere atleet dezelfde: persoonlijk, ongeacht het niveau en no-nonsense!

Aanpak: FM TEAM heeft een uniek begeleidingspakket uitgewerkt dat aan ieder lid de mogelijkheid biedt tot het verbeteren van zijn/haar prestaties. Middels een persoonlijk intakegesprek, professionele testen en continue monitoring worden de doelstellingen en trainingsschema’s in onderling overleg bepaald en bijgesteld in functie van de vooruitgang.

 
winning.png

Tijdens een intakegesprek gaan we na wat jouw sportverleden is en welke ambities je koestert.  Tevens bekijken we samen of onze aanpak je aanspreekt en wat jouw sportmogelijkheden zijn.  Wat volgt is een individueel trainingsschema, aangepast aan jou en je doelen.  Iedere sporter is uniek, zo zou ook je begeleiding moeten zijn!

  • Intakegesprek, gepersonaliseerd trainingsprogramma.
  • Gebruik van online begeleidingssoftware (trainingpeaks) voor het verzamelen en delen van gegevens.
  • Dagelijkse analyse van trainingen en commentaren.
  • Intensief persoonlijk contact met coach, tijdens trainingen, via email, whatsapp en skype.
  • Inclusief 3 lactaattesten fietsen en lopen.
  • Analyse van zwemprestatie via veldtest en zwemanalyse (video).
  • Verzekering, licentie, wedstrijdpakje.
  • Screening.
  • Incentives: sportvoeding, krachttraining, stretching, loop -en fietsgerelateerde onderwerpen.
  • Extra benodigde dienstverlening wordt besproken bij aanvang van de begeleiding.

121.png

TRAINING

ZWEMMEN

Een goede zwemtechniek zorgt er niet alleen voor dat je sneller kan zwemmen, maar ook blessurevrij.  Of je nuje zwemtechniek wil verbeteren of een nieuwe zwemstijl aanleren,  FM TEAM biedt het allemaal.  U kan binnen ons team terecht voor groeps -of privélessen.

Analysys

ZWEMANALYSE

Voor het detecteren en remediëren van fouten tijdens het zwemmen, is een video-zwemanalyse aangewezen.  U wordt vanuit verschillende posities gefilmd boven -en onder water.  Na analyse bespreken we samen de beelden en worden oplossingen aangereikt om uw zwemtechniek te verbeteren.

TESTING

LACTAATTESTEN

Lactaattesten kunnen een uitstekend hulpmiddel vormen, of je nu recreatief of competitief sport, om het maximum uit je trainingsarbeid te halen of om overtraining te vermijden.